Trustpilot 5 stars
  • Duitse vlag
  • Belgische vlag
  • Franse vlag
Halal Delight Logo

Klantenservice

Halal Delight Logo

Mijn Account

Halal Delight Logo

Geen producten in de winkelwagen.

Halal Certificaat

Halal Delight Logo
Home » Halal Certificaat

Halal Certificaat

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü

Wat is Halal?

In de naam van Allah الله

Allah’s naam moet worden uitgesproken over het vlees als dank tijdens het slachtproces; elk dier dat geslacht is in de naam van een andere afgod kan nooit als halal worden beschouwd.

Halal-producten zijn in essentie producten die geschikt zijn voor consumptie door moslims volgens de islamitische wetten. De wetten vereisen dat alleen bepaalde soorten vlees gegeten mogen worden en dat het vlees op een bepaalde manier bereid moet worden. Het is ook essentieel dat halal voedsel niet bereid wordt met niet-halal voedsel, omdat er een risico op kruisbesmetting bestaat als een chef per ongeluk hetzelfde mes gebruikt om verschillende soorten vlees mee te snijden, bijvoorbeeld.

Volgens de islamitische wet zijn sommige stoffen ongeschikt voor consumptie, ofwel vanwege hun aard of vanwege de manier waarop ze zijn behandeld of geslacht. Daarom wordt al het halal vlees bereid volgens strenge richtlijnen.

Halal Certificaat

Alcohol

Moslims dienen geen enkele vorm van alcohol te consumeren, en daarom kan halal voedsel niet bereid worden met enige vorm van alcohol of alcohol bevatten in sauzen.


Varkensvlees & gelatine

Vlees en gelatine van varkens is niet toegestaan, dus er bestaat niet zoiets als halal varkensvlees. Halal vlees mag nooit in contact komen met varkensvlees of iets anders dat in contact is geweest met varkensvlees om besmetting te voorkomen.


Bloed

Bloed wordt beschouwd als schadelijk om te consumeren; als onderdeel van de bereiding moet halal vlees volledig worden ontdaan van bloed, wat ook het vlees langer vers houdt.


Carnivores

Halal vlees mag nooit vlees van carnivoren of roofvogels bevatten of ermee in contact komen.


Aas

Mensen zouden geen voedsel moeten bereiden van een reeds dood dier. Daarom wordt vlees op halal wijze gedood als integraal onderdeel van het slachtproces; de meeste westerse bereidingen doden het dier eerst en slachten het later.


Wurging, slaan, steken of aanvallen

Om als halal te worden beschouwd, moeten dieren snel en op een bepaalde manier worden gedood. Het is onaanvaardbaar om vlees te eten van een dier dat gewurgd, geslagen, gestoken of aangevallen is door andere dieren.


Dhabiha

Dit is de naam voor de halal slachtwijze, waarbij dieren worden gedood met een snelle insnijding in de keel met een vlijmscherp mes. Het dier mag nooit een ander dier zien worden geslacht, noch mag het ooit het mes zien worden geslepen. Dieren moeten vóór de slacht worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en schoon water te drinken krijgen. Nadat ze hebben gedronken, worden ze gekeerd om richting Mekka te staan, de naam van Allah wordt uitgesproken en vervolgens wordt de keel doorgesneden en wordt het bloed uit het karkas verwijderd.

Wanneer dit correct wordt uitgevoerd, zorgt de plotselinge daling van de bloeddruk naar de hersenen ervoor dat het dier binnen enkele seconden hersendood is, en veel onderzoekers hebben vastgesteld dat Dhabiha minder stressvol en pijnlijk is voor het dier dan moderne westerse slachtmethoden. Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat het vlees vers is en vrij van onzuiverheden, het dier de juiste eerbied krijgt en Allah wordt bedankt voor het verschaffen van ons voedsel.


Karakter van Halal Delight

Heb je een vraag?

We helpen je graag! Klik hieronder.

Contact

Social Media

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Nieuwsbrief

Meld je aan op de nieuwsbrief en ontvang kortingen en aanbiedingen.

Hoe kunnen we helpen?

Klantenservice Cartoon